6 cele mai periculoase diete de care ar trebui sa te feresti
Regula numarul unu pentru ca o dieta sa functioneze, asa cum ne-a spus dieteticianul Victor Reyes intr-un interviu pentru Deporte y Vida , este ca creeaza aderenta. Pentru a face acest lucru, nu ar trebui sa fie foarte restrictiv. „Dietele de moda se lauda ca au povesti de succes, cum ar fi slabit 30 kg in 2 luni. Asta nu este o poveste de succes. Aceasta este o pierdere in greutate drastica si excesiv de rapida. Vreau sa-i vad pe acei oameni dupa 1 an”, a spus el. Urmarea unei diete fara sfatul medicului poate fi periculoasa, asa ca va spunem care dintre ele pot fi cele mai daunatoare.
Dieta Dukan
A fost creat de francezul Pierre Dukan. Ministerul Sanatatii si Consumatorului a avertizat ca este periculos pentru sanatate. Persoanele cu probleme cu rinichii sau ficatul ar trebui sa stea departe de el. Desi este adevarat ca este eficient, are multi indragostiti si detractori, si trebuie facut intotdeauna cu intelepciune, urmand cu strictete sfaturile si indrumarile oferite de plan, deoarece altfel poate fi daunator sanatatii tale. Se compune din patru faze, iar in prima, care dureaza de la 2 la 7 zile, poti consuma doar proteine (fara carbohidrati sau grasimi, doi macronutrienti esentiali pentru organism, cu pericolul pe care acest lucru il presupune).
Dieta viermilor sau „dieta viermilor”
Era o dieta foarte la moda la inceputul secolului XX. Desi poate suna ciudat, dieta Tapeworms se concentreaza pe consumul de viermi, in special tenia, un tip de vierme, dar in stare adulta; Viermele nu se ia direct, ci prin capsule unde se gaseste; Odata ce viermele intra in corpul nostru, incepe sa manance tot ce mancam. Potrivit expertilor, aceasta dieta poate provoca chiar moartea.
Diete lichide
Acest tip de dieta consta in consumul numai de sucuri sau alimente sub forma lichida. Sunt folosite ca „detoxifiere”, dar nu au nicio functie atunci cand vine vorba de detoxifierea efectiva a organismului nostru. In functie de programul de detoxifiere, mananci apa, supa de legume sau sucuri pentru cateva zile sau saptamani. Probabil ca veti slabi (opusul ar fi chiar ciudat), dar o puteti recapata cu usurinta mai tarziu si pot provoca si un dezechilibru cu electroliti precum calciu, sodiu sau potasiu, care induce totul, de la disconfort gastro-intestinal sau ameteli pana la insuficienta cardiaca. . si moartea.
Dieta cu limonada
Un alt mare pericol pentru sanatatea noastra, care consta in a ne hrani exclusiv cu apa de lamaie timp de cinci pana la sapte zile. Se presupune ca elimina toxinele din corpul nostru petrecand atat de mult timp fara a manca alimente solide, dar poate provoca simptome precum dureri de cap, greata si ameteli. Pentru multi specialisti, aceasta dieta poate fi foarte extrema, iar odata ce o vom termina, ne vom recapata toata greutatea pierduta si chiar ne vom ingrasa mai mult pe viitor.
Dieta delfinilor
Dupa cum explica nutritionistul Juan Revenga in blogul sau , a fost al cincilea cel mai cautat in 2013 si, in opinia sa, „este vorba despre formularea unor postulate dietetice mai mult sau mai putin adecvate (mananca alimente intregi, mai multe legume, cu moderatie, ramai activ , etc.) adica nimic ce nu este cunoscut; in timp ce se impodobesc cu excentricitati precum baut apa de mare. Tocmai acestor extravagante ajung sa le fie atribuite cele mai multe dintre beneficiile postulatului alimentar mentionat mai sus.” Aportul de apa de mare propus de aceasta dieta poate dauna sanatatii, provocand totul, de la un dezechilibru de electroliti pana la otraviri si probleme gastro-intestinale.
Dieta Atkins
Metoda nutritionala Atkins, cunoscuta colocvial ca Dieta Atkins, este atribuita cardiologului american Robert C. Atkins. La inceputul anilor 1970, acest medic a publicat o carte intitulata „Revolutia dietetica a Dr. Atkins” in care a sustinut scaderea in greutate printr-o dieta caracterizata prin consumul de alimente cu continut scazut de carbohidrati. Propunerea lui a fost imediat pusa sub semnul intrebarii de comunitatea stiintifica. Este o dieta ketogena in care se promoveaza consumul de grasimi si proteine si se reduce pe cat posibil consumul de carbohidrati. Cantitatea de vitamine si minerale ingerate poate sa nu fie suficienta, deoarece consumul de fructe si legume este limitat.