Piept de pui la tigaie. Reteta delicioasa, simpla si rapida

Descopera o reteta delicioasa, simpla si rapida pentru piept de pui la tigaie. Perfecta pentru o cina rapida si sanatoasa sau un pranz gustos, cu doar cateva ingrediente: piept de pui, sare si piper.
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Ingrediente
500 g piept de pui
3-4 linguri ulei de masline (sau ulei vegetal)
sare, dupa gust
piper negru macinat, dupa gust
Mod de preparare
Spala pieptul de pui si sterge-l bine cu prosoape de hartie.
Taie pieptul de pui in bucati de dimensiuni medii (aproximativ 2-3 cm).
Pune uleiul de masline intr-o tigaie mare si incalzeste-l la foc mediu-mare.
Adauga bucatile de pui in tigaie intr-un singur strat, pentru a permite o gatire uniforma. Nu aglomera tigaia.
Presara sare si piper peste bucatile de pui.
Gateste puiul timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand bucatile sunt aurii si bine gatite in interior. Amesteca ocazional pentru a nu se arde si pentru a se gati uniform.
Gusta si ajusteaza condimentele daca este necesar (mai adauga sare si piper dupa preferinte).
Sfat:
Pentru a te asigura ca puiul ramane suculent, nu-l gati prea mult timp. Poti testa gatirea bucatilor de pui taind una la mijloc – daca este alba si sucurile curg clare, este gata.