Piept de pui la tigaie. Reteta delicioasa, simpla si rapida

Descopera o reteta delicioasa, simpla si rapida pentru piept de pui la tigaie. Perfecta pentru o cina rapida si sanatoasa sau un pranz gustos, cu doar cateva ingrediente: piept de pui, sare si piper.

Timp pregatire

5 minute

Timp coacere

10 minute

Complexitate

redusa

Ingrediente

500 g piept de pui

3-4 linguri ulei de masline (sau ulei vegetal)

sare, dupa gust

piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare

Spala pieptul de pui si sterge-l bine cu prosoape de hartie.

Taie pieptul de pui in bucati de dimensiuni medii (aproximativ 2-3 cm).

Pune uleiul de masline intr-o tigaie mare si incalzeste-l la foc mediu-mare.

Adauga bucatile de pui in tigaie intr-un singur strat, pentru a permite o gatire uniforma. Nu aglomera tigaia.

Presara sare si piper peste bucatile de pui.

Gateste puiul timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand bucatile sunt aurii si bine gatite in interior. Amesteca ocazional pentru a nu se arde si pentru a se gati uniform.

 

Gusta si ajusteaza condimentele daca este necesar (mai adauga sare si piper dupa preferinte).

 

Sfat:

Pentru a te asigura ca puiul ramane suculent, nu-l gati prea mult timp. Poti testa gatirea bucatilor de pui taind una la mijloc – daca este alba si sucurile curg clare, este gata.

Share