Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut, perfecta pentru orice ocazie.

Timp pregatire

15 minute

Timp coacere

35 minute

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 linguri de boia dulce sau picanta (in functie de preferinte)
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Mod de preparare
  • Preincalzeste cuptorul la 200°C. Spala bine aripioarele de pui si usuca-le cu un prosop de hartie.

Intr-un bol mare, amesteca aripioarele cu uleiul de masline, usturoiul zdrobit, boiaua, sarea si piperul. Asigura-te ca fiecare aripioara este acoperita uniform cu condimentele.

Aseaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aranjeaza-le intr-un singur strat, fara sa se suprapuna.

 

Pune tava in cuptorul preincalzit si coace aripioarele timp de 35-40 de minute, pana cand devin rumenite si crocante. La jumatatea timpului de coacere, intoarce aripioarele pe cealalta parte pentru a se rumeni uniform.

 

Scoate aripioarele din cuptor si lasa-le sa se odihneasca cateva minute inainte de a le servi. Poti sa le servesti alaturi de cartofi wedges, cartofi Hasselback, o salata de castraveti sau cu sosul tau preferat.

Sfat:

Daca iti place aroma mai intensa, poti adauga si alte condimente, precum cimbru, oregano sau chili, in functie de gusturile tale. Pofta buna!

Share