Piept de pui in crusta crocanta. Reteta simpla, gustoasa si usor de preparat

Piept de pui in crusta crocanta: reteta simpla, gustoasa si usor de preparat. Descopera cum sa gatesti piept de pui suculent in interior, cu o crusta crocanta la exterior, perfect pentru o masa rapida si delicioasa. Afla ingredientele si pasii necesari pentru un rezultat garantat!

Timp pregatire

30 minute

Timp coacere

25 minute

Complexitate

medie

Ingrediente

4 bucati piept de pui

200 g făina

2 oua

200 g pesmet (sau panko pentru o crusta extra crocanta)

50 g parmezan ras (optional)

sare

piper

1 lingurita usturoi pudra

1 lingurita boia de ardei

Ulei pentru prajit (sau spray de gatit pentru varianta la cuptor)

Mod de preparare

Spala si usuca bine pieptul de pui. Taie-le in bucati cat de cat egale.

Intr-un bol, amesteca faina cu sarea, piperul, usturoiul pudra si boiaua de ardei.

 

Intr-un alt bol, bate ouale.

 

Intr-un al treilea bol, amesteca pesmetul cu parmezanul ras, daca folosesti.

 

Trece fiecare bucata de piept de pui prin faina, scuturand excesul.

 

Scufunda apoi pieptul de pui in ouale batute, asigurandu-te ca este acoperit uniform.

In final, acopera pieptul de pui cu amestecul de pesmet, presand usor pentru a adera bine.

 

De obicei se prajesc, dar, daca vrei o varianta mai sanatoasa, se pot gati si in cuptor.

 

Prajire: incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Prajeste bucatile de pui, pe rand, pe fiecare parte pana devin aurii si crocante. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

 

Coacere: preincalzeste cuptorul la 200°C. Asaza bucatiel de piept de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt si stropeste-le cu spray de gatit. Coace-le timp de 20-25 de minute sau pană cand au capatat o crusta aurie si crocanta.

Sugestii:

 

Pentru un plus de aroma, poti adauga diverse condimente în amestecul de pesmet, cum ar fi cimbru, oregano sau paprika afumata. Pofta buna!

Share